Utbilda dig inom
offentlig upphandling

Är du ny inom offentlig verksamhet eller vill du fördjupa dina kunskaper om upphandlingsprocessen? Hos oss hittar du utbildningen som passar just dig. Våra erfarna och kompetenta kursledare tar dina upphandlings­kunskaper till nästa nivå.

Här hittar du alla våra färdiga utbildningspaket. Utöver dessa skräddarsyr vi gärna kurser och workshops enligt de behov som finns i ert företag. 

Läs mer under respektive utbildning och anmäl dig enkelt via vårt webbformulär.

Har du frågor kring våra utbildningar?

Varmt välkommen att kontakta utbildningssamordnare Lotta Berglund på 023-661 66 17 eller lotta.berglund@colligio.se

Grundutbildning 1 dag

Nu på distans!

Baskunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU) och upphandlingsprocessen. En utbildning för dig som är ny i rollen som upphandlare och för dig som är leverantör och vill få förståelse för upphandlingsprocessen och vad man ska tänka på som anbudsgivare.
1 dag

Grundutbildning 3 dagar

Grundläggande kunskap om LOU och upphandlingsprocessen, från behovsanalys till avtalstecknande. Passar dig som är ny i rollen som upphandlare och även dig som har erfarenhet av inköp på den privata sidan och nu arbetar i offentlig sektor.
3 dagar

Diplomerad upphandlare

Vår mest populära utbildning ger dig fördjupad kunskap om hela upphandlingsprocessen. Här ingår bland annat affärsstrategisk analys, kravspecifikation, utvärdering, upphandlingsjuridik, ramavtal, avrop, direktupphandling samt leverans och uppföljning. Passar dig som har något års erfarenhet som upphandlare, som är projektledare för upphandlingar eller chef med ett ansvarsområde där upphandling ingår.
3 x 3 dagar

Upphandling av byggentreprenad

Snabbutbildning som ökar dina kunskaper om upphandling av byggentreprenader enligt LOU och LUF. Passar dig som arbetar med upphandling av entreprenader eller som berörs av entreprenadupphandlingar, exempelvis projektledare.
1 dag

Hållbar upphandling

Hållbarhet och hållbar upphandling är viktigt för oss på Colligio. Vi vill driva på för ökat miljöengagemang och hållbarhetskunskap hos våra kunder och därmed bidra till fler och mer hållbara upphandlingar. Därför erbjuder vi en utbildningsdag om miljömässigt hållbar upphandling i praktiken.

Utbildningen vänder sig till dig som är beställare, leverantör, miljösamordnare eller har en chefsroll.
1 dag

Anpassad utbildning

Ett perfekt alternativ om ni vill skräddarsy en utbildning inom offentlig upphandling utifrån era behov och önskemål. Utgå gärna från våra färdiga utbildningspaket eller välj de delar som passar just er. Utbildningen är flexibel vad gäller plats, tid, innehåll och antal deltagare.

Utbildningen passar både beställare och leverantörer med specifika behov och önskemål.

Utvärdering med hjälp av Excel 

En utbildningsdag där vi går igenom de utvärderingsmodeller som används i svensk offentlig upphandling, vad LOU säger om de olika modellerna och vad som är tillåtet och inte tillåtet. Vi går även igenom hur man utvärderar olika typer av kvalitativa kriterier.

Utbildningen passar dig som vill bil bättre på att utvärdera enligt grunden bästa förhållande mellan pris och kvalitet.
2 x 1/2 dag